Hypotheekadvies banken onder de maat

Uit een onderzoek van vergelijkingssite independer is gebleken dat het hypotheekadvies van de grote banken onder de maat is. Sinds 1 januari is het verboden om de advieskosten voor een hypotheek te verstoppen in de hypotheek. Dit betekent dat de klant de hypotheekadvieskosten moet betalen.

Hypotheekadvies onder de maat

In vergelijking met de onafhankelijke hypotheekadviseurs en hypotheekketens zoals Hypotheker of Hypotheekshop blijft het advies van de grote banken een beetje onder de maat. Door de grote verschillen in kwaliteit loont het dus de moeite om vooraf te vergelijken.

Prijs hypotheekadvies

Ook de prijs van het hypotheekadvies verschilt in veel gevallen. Hier kan soms duizenden euro's verschil in zitten. Daarbij moet opgemerkt worden dat het hypotheekadvies van de banken iets goedkoper is dan bij de onafhankelijke adviseurs.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij de keuze van het hypotheekadvies is belangrijk om te bepalen hoe afhankelijk het hypotheekadvies moet zijn. Een grote bank is immers gebonden aan zijn eigen hypotheekproducten en bij een onafhankelijke hypotheekadviseur bent u dit niet. De koppelverkopen behoren immers tot het verleden. Het loont dus zeker de moeite om vooraf inzicht te krijgen in de verschillende hypotheekadviseurs en banken. Per definitie is een advies van een bank niet slecht, maar wel beperkt tot eigen hypotheekconstructies.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald