Mogelijkheden bij nieuwe rentevaste periode

Bij veel woningeigenaren loopt de rentevaste periode van hun hypotheek binnen afzienlijke tijd af. Wat zijn dan de mogelijkheden bij het verlengen van de hypotheek?

Onderhandelen hypotheekrente


In de huidige hypotheekmarkt is onderhandelen over de hoogte van de hypotheekrente niet eenvoudig. Veel banken en hypotheekverstrekkers hanteren strikte eisen en vaak vaste hypotheekrentes. Maar het is niet onmogelijk om te onderhandelen voor een lagere hypotheekrente. Als u een grote overwaarde op uw huis heeft blijkt onderhandelen toch vaak mogelijk.

Hypotheekaanbieders vergelijken


Bij het verlengen van uw hypotheek is het vergelijken van hypotheekaanbieders een middel waarmee u veel geld kunt besparen. Uw huidige hypotheekverstrekker zal u een aanbod doen, maar vaak loont het de moeite om even verder te kijken. Een paar tiende van een procent scheelt een enorm bedrag op de resterende looptijd van uw hypotheek.

Vaste of variabele hypotheekrente


Bij het afsluiten van een nieuwe rentevaste periode kunt u kiezen voor een variabele hypotheekrente. U moet hierbij wel rekening houden met een stijgende hypotheekrente en daarbij dito maandlasten. Een variabele hypotheekrente kan dus goedkoper zijn maar u moet zich wel afvragen of u de hogere rentelast kunt dragen bij stijgende hypotheekrente.

Een tip bij het afsluiten van een nieuwe rentevaste periode is wacht niet te lang met vergelijken. Ga ruim voordat uw rentevaste periode al hypotheekverstrekkers vergelijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie