De Effectenhypotheek

De effectenhypotheek heeft als kenmerk dat de lening niet afgelost wordt maar u alleen rente betaald. Eenmalig wordt er een bedrag in een beleggingsfonds gestort. Bij de meeste geldverstrekkers kunt u uw eigen beleggingsportefeuille inbrengen in de effectenhypotheek. Het kapitaal dat u gedurende de looptijd opbouwd wordt gebruikt voor het aflossen van de hypotheek.

Rendament


Het rendament kan aanzienlijk hoger zijn dan het rentepercentage dat u betaald bij de effectenhypotheek. U loopt natuurlijk wel het risicio dat de belegging niet het rendament behaald dat benodigd is om de hypotheek af te lossen. Beleggen brengt altijd bepaalde risico's met zich mee.

Extra risico


Een extra risico is het moment dat u het bedrag inlegt waarmee u gaat beleggen. Dit kan een slecht moment zijn om te starten met de belegging. Dit kan natuurlijk ook omgekeerd zijn.

Eenmalige inleg


De eenmalige inleg wordt meestal meegefinancierd in de hypotheek. De lening betreft daardoor vaak 130% tot 150% van de executiewaarde. De eenmalige inleg wordt gebruikt om een aandelenkapitaal te financieren.

Kenmerken van de effectenhypotheek:




  • U heeft een maximaal financieringsvoordeel

  • U heeft geen eigen geld nodig om te kunnen beleggen

  • Beleggen blijft natuurlijk altijd een risico

  • U betaalt rendamentsgeffing in box 3, 1,2% van uw vermogen

  • Een extra levensverzekering is niet verlpicht



Heeft u een gezinsinkomen boven de € 50000,00 dat is de effectenhypotheek wellicht interessant.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald