De Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is populair omdat het risico dat u bijvoorbeeld heeft bij een beleggingshypotheek niet aanwezig is. U bent verzekerd van een bedrag aan het einde van de looptijd die gelijk is aan de hoogte van de hypotheekschuld. U heeft dus de garantie dat aan het einde van de looptijd de hypotheek kan worden afgelost.

Een ander voordeel is dat u tussentijds kunt beëindigen en u volledig opgebouwde kapitaal dan uitgekeerd krijgt. Als u tussentijds beëindigt krijgt u wel te maken kosten voor de afkoop van het restant van de looptijd van de hypotheek.

Tevens is de spaarhypotheek een stabiele hypotheekvorm omdat de verhoogde hypotheekrente gecompenseerd wordt door de verlaging van de verzekeringspremie. Daardoor is de spaarhypotheek een stuk stabieler dan andere hypotheekvormen.

Fiscaal voordeel spaarhypotheek


Bij de spaarhypotheek heeft u een groot fiscaal voordeel. Bij een hoge hypotheekrente is een spaarhypotheek gunstig door de koppeling van de hypotheek- en spaarrente.

Overstappen naar een andere geldverstrekker
Als u een spaarhypotheek afsluit zit u tot aan het einde van de looptijd vast aan de geldverstrekker waarbij u de hypotheek heeft afgesloten. U kunt wel overstappen maar dat is uit financiëel oogpunt niet verstandig. U krijgt dan te maken met hoge afkoopkosten.

Voordelen spaarhypotheek



  • U bouwt een gegarandeerd vermogen op

  • Fiscaal voordelig omdat de belastingaftrek gelijk blijft gedurende de looptijd

  • Duidelijk inzicht in de waarde van het opgebouwde vermogen

  • Opgebouwde kapitaal wordt nooit lager

  • Weinig of geen kosten vermogensopbouw



Nadelen spaarhypotheek



  • Het opgebouwde vermogen is tot een maximum belastingvrij

  • Hoger hypotheekrente voor opslag

  • In veel gevallen dient u verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

  • Het vermogen kan niet hoger worden dan de hoogte van de hypotheekschuld



Als u zekerheid wilt is de spaarhypotheek wellicht een geschikte hypotheek voor u. U loopt immers niet het risico dat de hypotheek niet afgelost kan worden aan het einde van de looptijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald