Geld besparen

Bij de aankoop van een woning kunt u veel geld besparen. Hieronder een aantal tips bij de aankoop van een woning.

Makelaar


Een aankoop van een huis is niet iets wat u dagelijk doet dus kiezen de meeste mensen voor een aankoopmakelaar. De kosten van een makelaar zijn lang niet altijd hetzelfde. Het loont dus de moeite om offertes op te vragen bij diverse makelaars en de kosten te vergelijken. Zo kunt u al gauw een paar honderd euro bespraren.

Notaris


Voor de koop van een woning heeft u een notaris nodig. De notaris zorgt voor de officiële overdracht van het eigendom. De keuze van de notaris is altijd bij de aankopende partij dus u kunt zelf uw notaris kiezen. U kunt via diverse vergelijkingssites offertes opvragen en zo de goedkoopste kiezen. Ook hier kunt u honderden euro's besparen.

Tussenpersonen


Veel hypotheken worden via tussenpersonen als de Hypotheker afgesloten. Deze tussenpersoon werkt natuurlijk niet voor niets. Vraag bij diverse tussenpersonen offertes op en vergelijk deze met offertes van bijvoorbeeld uw eigen bank. De besparing die u hierbij kunt hebben kan soms een paar duizen euro zijn.

Zoals u ziet loont het dus de moeite om verschillende aanbieders te vergelijk en zo honderden, zo niet duizende euro's te besparen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald