Hypotheek oversluiten

Wanneer is het voordelig uw hypotheek over te sluiten?

In sommige gevallen loont het om uw hypotheek over te sluiten. Als de huidige rente lager ligt dan het rentepercentage waarop u de hypotheek heeft afgesloten kan het de moeite zijn om uit te zoeken of u voordeliger uit bent. Let op, niet in alle gevallen bent u goedkoper uit.

Voorwaarden hypotheek oversluiten


Als u uw huidige hypotheek wilt opheffen zit u aan bepaalde voorwaarde vast. Een van die voorwaarde kan een boeteclausule zijn. U moet dus een boete betalen als u uw hypotheek wilt beëindigen en wilt oversluiten. Tevens krijgt u te maken met afsluitprovisie die u bij u nieuwe hypotheek weer moet betalen.

Het is dus niet in alle gevallen aantrekkelijk om uw huidige hypotheek over te sluiten als de rente laag staat. Laat u zich dus goed informeren als u denkt dat u geld kunt besparen door over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker.

Het oversluiten van uw hypotheek kunt u overwegen als de rente op het moment laag staat en de kosten lager zijn als het voordeel dat u heeft bij de lagere hypotheekrente.

Instapkorting


Heeft u een instapkorting gekregen dan kan het wellicht ook interessant zijn om over te sluiten? Bij een lage hypotheekrente kunt u besparen door over te stappen omdat u elders wellicht ook deze instapkorting zult krijgen.

Het oversluiten van uw hypotheek kan u veel geld besparen maar u moet goed de kosten tegen de baten afwegen. Laat u zich dus goed voorlichten en laat een berekening maken welke kosten u kwijt bent om over te sluiten en wat u uiteindelijk zult besparen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald