Betalingsachterstanden hypotheken stijgen

In de eerste vier maanden van 2008 is het aantal achterstallige hypotheekrentebetalingen bij de Britse hypotheekverstrekker Northern Rock aanzienlijk gestegen. De oorzaak hiervan is de verslechterde economische omstandigheden voor de consument.

Financiële problemen


Hypotheekverstrekker Northern Rock werd in februari genationaliseerd , nadat de Britse regering niet akkoord ging met twee reddingsplannen uit de private sector. De Britse hypotheekverstrekker raakt in de financiële problemen door de voortdurende kredietcrisis.

Vooruitzichten Britse hypotheekmarkt


Volgens Northern Rock zijn de vooruitzichten voor de Britse hypotheekmarkt erg "onzeker". De vooruitzichten kunnen volgens de bank een negatieve impact hebben op het gewenste aflossingsniveau van zijn hypotheken.

De bank moet zijn omvang van de balans reduceren door zich te ontdoen van bestaande woninghypotheken. Dit is een van de voorwaarden die de Britse overheid heeft gesteld bij de overname.

Aflossingen 1ste kwartaal


Northern Rock stelt dat de aflossingen in het eerste kwartaal van dit jaar volgens schema zijn afgelost.

Betalingsachterstanden


Eind april zijn de betalingsachterstanden van uitstaande hypotheken gestegen naar 0,95% tegen 0,57% aan het einde van het jaar 2007. Northern Rock verwacht een toename in de nabije toekomst als gevolg van beleidswijzigingen.

Volgens het reorganisatieplan wil de bank deze nieuwe productie geleidelijk opschroeven, en ook meer spaargeld aantrekken. De bank zegt al met al 'bevredigende progressie' te hebben geboekt met de reorganisatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie