Onderzoek fraude hypotheekcrisis VS

Er komt een onderzoek naar de rol die de financiële rol speelden in de subprime-hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. De federale justitie gaat dit onderzoek uitvoeren zo blijkt uit een persbericht van afgelopen maandag.

Een team, bestaande uit wetshandhavers en onderzoekers op zowel federaal als staats- en lokaal niveau is samengesteld door de aanklagers in het oostelijke district van New York.

Mogelijke misstanden


Men zal onderzoek doen naar mogelijke misstanden zoals handel met voorkennis, boekhoudfraude en hypotheekfraude bij effectenhandeleren. De rol van een twintigtal betrokken zakenbanken en geldverstrekkers van slechte kredieten zal worden onderzocht. De namen van de bedrijven zijn door de aanklagers niet bekend gemaakt.

Het is volgens openbaar aanklager Benton Campbell nog "onduidelijk" hoeveel criminaliteit het team zal aantreffen met name op Wall Street. De waarde van de aandelen is namelijk sterk gedaalt het afgelopen jaar.

Dit onderzoek borduurt voort op een reeds bestaand onderzoek dat werd ingesteld door het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Dit betrof een onderzoek om uit te vinden of de Zwitserse bank UBS zijn hypotheekeffecten wel voldoende gewaardeerd had.

Wanneer het nieuwe onderzoek afgerond moet zijn is niet bekend gemaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie