Spaarhypotheek erg in trek

Uit cijfers van de Hypotheker blijkt dat het aantal verkochte spaarhypotheken flink is gestegen de afgelopen 5 jaar. In 2004 was ongeveer 13% van het totaal aantal verkochte hypotheken een spaarhypotheek. Dit percentage is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen naar 28 procent.

Veilige hypotheek


Het is niet raar dat het percentage afgesloten spaarhypotheken flink is gestegen de afgelopen jaren. De spaarhypotheek is een transparante en veilige hypotheek met gunstige maandlasten. In veel gevallen wordt de spaarhypotheek afgesloten in combinatie met een andere hypotheekvorm. Meestal in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek.

Minder hybride hypotheken


De groei van de spaarhypotheek gaat ten koste van de hybride hypotheek. Deze combinatievorm van een spaar- en beleggingshypotheek wordt beduidend minder afgesloten. Door het verminderde beleggingsklimaat kiezen veel consumenten toch voor een spaarhypotheek.

Stijging aflossingsvrije hypotheken


Opmerkelijk is ook dat het aantal aflossingsvrije hypotheken aanzienlijk meer worden afgesloten. Vooral bij de oudere consument is de aflossingsvrije hypotheek erg populair.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie