Steeds meer consumenten bewust van woekerpolis

Steeds meer mensen komen erachter dat zij in het bezit zijn van een zogenoemde woekerpolis, een beleggingsverzekering waaraan zonder dat de kopers het destijds wisten hoge kosten verbonden zijn.

Stichting Verliespolis


Dat liet Stichting Verliespolis donderdag weten. Bij de stichting meldden zich de afgelopen drie maanden bijna 40.000 potentiële gedupeerden. De belangenorganisatie zegt nu meer dan 100.000 aangeslotenen te hebben. De stichting rekent op meer aanwas. Van de gewraakte producten zouden er 6,5 miljoen zijn verkocht in Nederland.

Onderzoek woekerpolissen


Naar de woekerpolissen is een onderzoek gaande, maar dat loopt niet op rolletjes. Een eerste rapportage wekte eerder deze week de woede van minister Wouter Bos van Financiën. Hij vond het rapport beneden de maat. Bos heeft de onderzoekers twee weken de tijd gegeven om met een „goed” rapport te komen.

Bos gaf eerder dit jaar het Instituut voor Financieel Onderzoek (Ifo) opdracht de kwestie te onderzoeken, zodat consumenten kunnen achterhalen of zij een dergelijke polis hebben.

BRON: Overgeld.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie