Hypotheekrenteaftrek toch weer ter discussie

De coalitiepartijen blijven van mening verschillen over beperking van de hypotheekrenteaftrek. Vice-premier André Rouvoet vindt dat het kabinet over aanpak van het belastingvoordeel moet nadenken.

Een dag eerder wilde het kabinet 'onorthodoxe maatregelen' (waaronder beperking van de renteaftrek) niet uitsluiten.

Bij de presentatie van de studie Samen de schouders eronder van het Wetenschappelijk Instituut van zijn partij, zei ook Rouvoet dat het kabinet moet nadenken over beperking.

Als de regering nu zou aankondigen dat de hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt, dan kan dat de economie een impuls geven, stellen de ChristenUnie-wetenschappers. Mensen zouden dan nu nog snel een huis kopen, om toch nog te kunnen profiteren van het belastingvoordeel voor huizenbezitters.

Paniek beperken hypotheekrenteaftrek


De renteaftrek nu al beperken is volgens de onderzoekers geen goed idee, omdat dit tot paniek op de huizenmarkt kan leiden.

Verder zei Rouvoet dat bij het kabinetsberaad morgen over de economische crisis zeker zal worden gepraat over verhoging van de AOW-leeftijd.

'Interessant'


De leeftijd waarop het recht op pensioen ontstaat, moet volgens het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie omhoog om te voorkomen dat ouders met jonge kinderen allebei moeten werken.

Rouvoet vindt dit een interessante discussie, die bovendien 'goed past in de ChristenUnie-lijn van solidariteit tussen de generaties'. Maar de vice-premier wilde niet zeggen of hij ook actief zal pleiten voor verhoging van de AOW-leeftijd.

Bron: Elsevier.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie