Hypotheekrenteaftrek veilig onder Balkenende

Voor premier Jan Peter Balkenende blijft de hypotheekrenteaftrek ongemoeid. Beperking ervan zou grote schade toebrengen aan de huizenmarkt en daarmee de economische situatie verder verslechteren.

Premier Balkenende


Een woordvoerder van de premier benadrukt zaterdag dat Balkenende dit standpunt in het najaar nog duidelijk heeft gemaakt in de Tweede Kamer en dat daar niets aan is veranderd.

VVD-leider Mark Rutte riep eerder op de dag de premier nog op ,,het uit zijn hoofd te laten'' de hypotheekrenteaftrek te beperken. ,,Rommelen'' aan deze fiscale aftrekpost om de economische crisis het hoofd te bieden, vindt Rutte verwerpelijk.

Financiële crisis


Vrijdag maakten Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) duidelijk dat niets uitgesloten wordt voor het bestrijden van de gevolgen van de financiële crisis. Alle opties om de overheidsfinanciën op orde te houden en de economie te stimuleren worden volgens Bos bekeken. ,,Inclusief het politiek onwaarschijnlijke.''

Beperken hypotheekrenteaftrek


Beperking van de hypotheekrenteafrek zit daar voor de premier niet bij, omdat die maatregel in zijn ogen de economie alleen maar verder schaadt. Overigens gaf ook Bos recent nog aan dat een discussie over de renteaftrek in toch al moeilijke tijden alleen maar voor onrust zorgt onder huizenbezitters. Ook de CDA-fractie benadrukte zaterdag dat aanpassingen van de renteaftrek niet aan de orde zijn.

(ANP)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie