AFM onderzoekt "foute hypotheekleningen" DSB Bank

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar fouten bij leningen die zijn verstrekt door DSB Bank. Er zou van alles mis zijn met de hypotheekleningen van DSB.

Een woordvoerder van de financiële waakhond heeft dat bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Hypothecaire Leningen


Volgens de AFM zijn er 'relatief veel signalen en klachten' over producten en adviezen van het bankconcern binnengekomen.

Zo zou er veel mis zijn met de hypotheekleningen. Die zouden in sommige gevallen zo hoog zijn, dat het voor de klanten onmogelijk is om uit de schulden te geraken.

Sancties


De AFM doet al enige tijd onderzoek naar DSB Bank, waar Dirk Scheringa, de man die naar eigen zeggen de crisis kan oplossen, topman is. De waakhond kwam in actie na een reeks van klachten van klanten en adviseurs. De AFM beschikt inmiddels over een behoorlijk dossier. Er bestaat een mogelijkheid dat de klachten tot sancties tegen DSB zullen leiden.

In een reactie laat een woordvoerder van DSB Bank zaterdag weten 'zeer verrast' te zijn over het onderzoek. Hij laat weten dat DSB niet is ingelicht door de AFM. Het bankbedrijf is daar 'verbolgen' over.

BRON: Elsevier.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie