Discussie hypotheekrenteaftrek schrikt kopers af

De politieke discussie over afschaffing van de hypotheekrenteaftrek maakt potentiële huizenkopers bang. Dit stellen de hypotheekadviseurs van De Hypotheker maandag op basis van een peiling op hun website.

Hypotheekrenteaftrek discussie maakt kopschuw


Uit de peiling blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten in zijn koopwoning blijft zitten zolang in Den Haag over afschaffing wordt gesproken. 'Praten over hypotheekrenteaftrek maakt mensen kopschuw', aldus directeur Bas Millenaar van De Hypotheker.

Beeld hypotheekadviseurs bevestigd


Een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis bevestigt het beeld dat de hypotheekadviseurs schetsen. 'Dit soort peilingen zie je altijd. Bij iedere verkiezing is het voorgekomen. Het is een heel erg beladen onderwerp.' Volgens De Hypotheker leidt de kopschuwheid tot stilstand op de woningmarkt. Starters hebben moeite een huis te kopen, terwijl juist deze groep volgens de adviseurs nu mogelijkheden ziet op de woningmarkt.

Hypotheekrenteaftrek politiek debat


Vorige maand kwam afschaffing van de hypotheekrenteaftrek weer bovendrijven in het politieke debat. Afschaffing werd genoemd als een van de langetermijnmaatregelen die de overheid kan nemen om de financiën op orde te houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie