Fannie Mae verloor 58,7 miljard dollar

De Amerikaanse hypotheekbank Fannie Mae heeft vorig jaar een verlies geleden van 58,7 miljard dollar (46 miljard euro). Dat maakte het bedrijf donderdagavond (lokale tijd) bekend.

Fannie Mae werd in september genationaliseerd door de Amerikaanse overheid, net als concurrent Freddie Mac. De twee grootste hypotheekbanken van de Verenigde Staten zijn hard getroffen door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

Verlies Fannie Mae


Het verlies van Fannie Mae over het afgelopen jaar lag 27 keer hoger dan in 2007. Toen werd een verlies geleden van 2,1 miljard dollar. In 2008 ging het van kwaad tot erger. Met name in de laatste twee kwartalen van het afgelopen jaar ging het slecht met Fannie Mae. In deze periode verloor de onderneming 54,2 miljard dollar (42,6 miljard euro).

Slechtere cijfers


Fannie Mae verwacht voor 2009 mogelijk nog slechtere cijfers. Het bedrijf heeft gevraagd om nog eens 15,2 miljard dollar (12 miljard euro) aan overheidssteun. Vorige week presenteerde de regering van de Amerikaanse president Barack Obama al een reddingsplan voor de Amerikaanse huizenmarkt. Het plan moet hulp bieden aan zeven tot negen miljoen woningbezitters. Voor hen is een steunfonds van 75 miljard dollar in het leven geroepen.

Verder werd bekend dat Fannie Mae en Freddie Mac ieder een kapitaalinjectie van 100 miljard dollar krijgen, een verdubbeling van eerdere toezeggingen.

BRON: AD.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie