Herstel Amerika door plan hypotheeksteun

Wall Street is donderdag vlak gesloten. De verliezen van eerder op de dag werden goedgemaakt na een bericht dat de regering-Obama mogelijk huizenbezitters rechtstreeks gaat helpen om hun hypotheekrente te betalen.

Markt onder druk


De markt stond eerder donderdag nog onder druk, door aanhoudende onzekerheid over een onvolledig plan om banken te redden en een langverwacht stimuleringspakket voor de economie.

Indices


De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 7.931,65 punten, na een dieptepunt onder 7.700 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,17% tot 835,18 terwijl de technologiezware Nasdaq 0,73% steeg tot 1.541,71 punten.

Volgens een bericht van Reuters donderdagavond werkt de regering-Obama aan een programma om de betaling van hypotheekrente te subsidieren voor huizenbezitters met financiele problemen, die hiervoor eerst een hertaxatie- en betaalbaarheidstest moeten ondergaan.

Volgens handelaren is een dergelijk plan in ieder geval een signaal dat de regering-Obama probeert om de eerste oorzaak van de kredietcrisis aan te pakken: de malaise op de woningmarkt.

Vooral de banksector leefde op na het bericht, terwijl een aantal consumentengerelateerde fondsen zelfs positief sloten.

De S&P-index voor de energiesector sloot 0,6% lager, na een daling van de olieprijs met 5,5% tot $33,98 per vat, het laagste niveau van 2009.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie