Sterke winstval voor hypotheekadviseurs

Hypotheekadviseurs gaan een zeer mager jaar tegemoet. De kredietcrisis, allerlei nieuwe wetten en regels en een stijgende kostendruk vormen voor veel van hen een ’giftige cocktail ’.

In het laatste kwartaal van vorig jaar hebben 34 hypotheekkantoren het loodje gelegd. Ten opzichte van 2006 een ruime verdubbeling. Daarbovenop heeft ook een groot aantal intermediairs vrijwillig zijn deuren gesloten bij gebrek aan voldoende klandizie en minder provisie-inkomsten.

Hypotheekbemiddelaars kampen met een sterke winstval. In 2005 werd er gemiddeld €100.000 verdiend. Een jaar geleden lag dat bedrag zo’n €25.000 lager.

IG&H schat dat bij zeker de helft van de bedrijven de winst opnieuw fors zal dalen.

Hypotheekverkopers hebben maar weinig buffers opgebouwd, ondanks de vette jaren die ze achter de rug hebben. Ruim de helft heeft minder dan 10% van de winst gereserveerd voor mogelijke tegenvallers.

Deze intermediairs geven ook aan dat de situatie niet te lang meer moet duren. Om te overleven worden banen geschrapt en diep in de kosten gesneden.

IG&H denkt dat er de komende drie jaar zo’n 700 tussenpersonen zullen stoppen met hun werkzaamheden. Dat betekent dat een ruim een kwart van alle hypotheekintermediairs zal zijn verdwenen.

BRON: Telegraaf.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie