Wekelijkse hypotheekaanvragen VS stijgen met 32,2%

In de Verenigde Staten zijn de hypotheekaanvragen vorige week flink toegenomen ten opzichte van de week daarvoor. Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA).

Index hypotheekaanvragen


De index voor het aantal hypotheekaanvragen steeg in de week eindigend op 20 maart met 32,2% ten opzichte van de week ervoor, tot een niveau van 1.159,4.

Herfinancieringen hypotheken


Herfinancieringen namen toe met 41,5% tot 6.363,2. Van alle hypotheekaanvragen ging het in 78,5% van de gevallen om herfinanciering. Een week was dat nog 72,9%.

Nieuwe hypotheekaanvragen


Tegelijkertijd steeg het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken om huizen mee te kopen, met 4,2% ten opzichte van een week eerder.

Voordeel lagere hypotheekrente


Amerikaanse huiseigenaren doen hun voordeel met de lagere rente. De gemiddelde rente op 15-jarige hypotheken daalde met 0,04 procentpunt naar 4,48%, en die op 30-jarige hypotheken zakte zelfs 0,26 procentpunt naar 4,63%.

Het vierwekelijks voortschrijdende gemiddelde van het aantal hypotheekaanvragen nam met 13,9% toe.

De gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA) worden sinds 1990 wekelijks gepubliceerd. Het onderzoek beslaat ongeveer de helft van de Amerikaanse particuliere markt voor woonhypotheken.

BRON: Eurobench.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie