Voordeel OZB door kredietcrisis

Door de kreditcrisis kunnen woningbezitters volgend jaar profiteren van een lagere waardering van onroerende zaken (wzo). Door de gedaalde huizenprijzen zal de OZB ook lager uitvallen.

Waardebepaling woning


De huidige ozb-aanslag is gebaseerd op de woningwaardes van ruim een jaar geleden. Deze prijzen waren toen relatief weinig gedaald. Bij de aanslag voor de ozb volgend jaar zullen de prijzen van nu gehanteerd worden.

Bezwaren wozaanslagen gemeentes


Veel gemeentes verwachten een stortvloed aan bezwaren tegen de woz-aanslagen. Echter in de praktijk blijkt dat de huizenprijzen ten opzichte van 2008 in 2009 nog altijd met 2% gestegen zijn. De woz-waarde van de huizen is dus toegenomen terwijl veel mensen verwachten dat deze moet dalen gezien de economische crisis.

Voorlichting door gemeentes


Vanuit de gemeentes zal dit jaar een goede voorlichting gestart worden om mensen bewust te maken dat als peildatum voor de woz-waarde 1 januari 2009 wordt aangehouden. Hiermee proberen de gemeentes te voorkomen dat mensen bezwaar maken terwijl dit niet nodig is.

OZB in 2010


Mensen met een eigen woning zullen pas in 2011 profiteren van de gedaalde woningprijzen. Voor de ozb-aanslag van 2011 wordt de peildatum 1 januari 2010 gebruikt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hypotheek berekenen

Wekelijkse hypotheekaanvragen VS gedaald

Mogelijk langer verhoogde Nationale Hypotheek Garantie